Félelem és zavar: vendégmunkások miatt panaszkodnak Kecskemét kertvárosában

Megosztás

Kecskeméten egyre több fejtörést okoznak a vendégmunkások. Az eddig nyugodt és csendes környék az ott lakók szerint manapság már nem a nyugalmáról híres.

A kecskeméti Vacsiköz-Bethlenváros lakói egyre több panaszt nyújtanak be a hangoskodó és az ablakok alatt dohányzó vendégmunkásokkal kapcsolatban – erről számolt be Tóth Szilárd, a Szövetség önkormányzati képviselője. Tóth elmondása szerint az idősebb lakók és kisgyermekes családok is aggódnak a vendégmunkások jelenléte miatt, amely nyugtalanságot kelt a környéken. Az ügyet az október 17-i közgyűlés elé terjesztette, olvasható a KecsUp hasábjain.

Tóth Szilárd, aki a nyári választások során megnyerte a 7-es választókerület mandátumát, már több bejelentést is kapott a helyi lakosoktól a vendégmunkások növekvő száma miatt. A politikus az október 17-i közgyűlésen azt kívánja elérni, hogy a városvezetés foglalkozzon a problémával, különösen a lakó-pihenő övezetekben kialakított munkásszállások kérdésével.

A képviselő szerint a helyiek elsősorban a hangos viselkedés és az éjszakai mulatozás miatt panaszkodnak, amelyek rendszeres zavart okoznak a lakóközösségek életében. Tóth egy példát is hozott: egy társasházban élő idős nők arról számoltak be, hogy a velük szomszédos lépcsőházban nyolc-tíz férfi lakik, akik rendszeresen hangoskodnak, ami miatt félelemben érzik magukat.

Tóth Szilárd kiemelte: sokan azért választották a Vacsiköz-Bethlenváros csendes, kertvárosi környezetét, mert nyugalomra vágytak. A munkásszállások elterjedése viszont egyre több lakótól fosztja meg ezt az életmódot.

A politikus azt is tudni véli, hogy több új szálláshely nyitását is tervezik a környéken, melyeket kifejezetten nyereségorientált céllal hoznának létre. Indítványában ezért arra kérte a városvezetést, hogy a kereskedelmi célú szálláshelyek kialakítását és üzemeltetését korlátozzák a lakó-pihenő övezetekben, amennyire a jogszabályok ezt lehetővé teszik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek